8/06/09

Cruïlla de Cultures – 04 de Julio, Mataró, Barcelona

Manu Chao actuará el 4 de julio en Mataró

Los Chichos, The Wailers, Manel, Delinqüentes y Roger Mas, también actuarán en el Festival Cruïlles de Cultures de Mataró

Barcelona. (EUROPA PRESS).- Manu Chao y Radio Bemba actuarán el 4 de julio en Mataró, en el marco del Festival Cruïlla de Cultures. El concierto es el único confirmado por el momento en España de ‘Tombolatour‘, la gira mundial que le llevará en junio a París y Rusia.

Las entradas para ver al músico, que estará teloneado por el grupo de Terrassa D’Callaos, cuestan 17 euros si se compran en la web del festival.

El Festival Cruïlles de Cultures de Mataró se celebrará entre el 23 de junio y el 18 de julio, y actuarán, entre otros, Los Chichos, The Wailers, Manel y los Delinqüentes. Cambios de última hora desplazan el concierto de Roger Mas del 11 de julio al 16 de julio, mientras que la actuación de Jaime Roos pasa del día 15 de julio al 5 de julio.

Además del cartel, la edición de este año del festival se caracterizará por la recuperación de un nuevo espacio para la ciudad de Mataró, el Espai l’Arquera. Se encuentra al lado del mar y de la estación de Cercanías Renfe, y permitirá realizar actos musicales al aire libre.

08 de juny

MANU CHAO AL FESTIVAL MATARÓ, CRUÏLLA DE CULTURES

La gira mundial Tombolatour de Manu Chao & Radio Bemba aterra a Mataró el 4 de juliol, dins el Festival Cruïlla de Cultures!!

Després de la seva gira per Amèrica Llatina aquest hivern, Manu Chao & Radio Bemba tornen a Europa. Després de passar per Rusia i París al Juny, actuaran a Mataró el 4 de juliol en l’única data confirmada a Espanya dins la seva nova gira mundial.

Són poques les actuacions escollides per Manu Chao i per això volem agrair la confiança dipositada en el Festival.

Aquest concert consolida el Festival « Mataró, Cruïlla de Cultures », com una cita musical imprescindible. L’actuació de Manu Chao & Radio Bemba, telonejats pel grup de Terrassa, D’Callaos, completa la llista de les 12 nits musicals amb les que compta el Festival « Mataró Cruïlla de Cultures ».

La nova edició del Festival Mataró, de Cultures presenta veterans incombustibles, joves veus amb una gran projecció de futur i dues estrenes absolutes.

Mataró, Cruïlla de Cultures, any V. Malgrat la crisi que tots patim d’una manera o d’una altra, malgrat la grip nova que sembla que ens atraparà un dia d’aquests, malgrat les dificultats que tot projecte troba pel camí, torna el Festival que omple de músiques les nits mataronines del mes de juliol. Parlem de músiques, sí, perquè des de la primera edició hem treballat per presentar la diversitat de les músiques d’arrel del nostre planeta, apostant per les propostes que marquen els diferents camins de la tradinnovació, però sense oblidar les fonts de les quals tots bevem. Perquè cal preguntar-se d’on venim per a preguntar-se on anem. I amb aquesta idea seguim un any més.

Qui ens havia de dir, ara fa uns anys, que per a la cinquena edició del Mataró, Cruïlla de Cultures rebríem la visita de dos músics il·lustres com el sud-africà Hugh Masekela i el nordamericà Taj Mahal. Amb el seu mestratge i amb el seu prestigi, ells dos representen el fil conductor que enllaça les sonoritats més arrelades en el cor d’una tradició amb els temps que vivim avui en dia. També la veu uruguaiana d’en Jaime Roos, l’esbojarrat lo-fi africà de Konono Nº1 o la mítica banda The Wailers ens ensenyaran com l’herència pròpia es pot adaptar als nous registres sense perdre la identitat.

Des de la seva diversitat, els grups catalans tampoc falten a la cita del Mataró, Cruïlla de Cultures. N’hi ha que busquen els seus referents en la rumba, la nostra música més popular, com Rauxa o Ai Ai Ai, formacions protagonistes de les festes que obriran i tancaran el festival. N’hi ha que han trobat al nostre país l’espai per desenvolupar-se, com Black Gandhi, Che Sudaka, La Candombera o Alma Afrobeat Ensemble. N’hi ha que amb el seu treball, cas de Joan Miquel Oliver, Roger Mas, Raynald Colom o Manel, marquen les pautes de la nova escena catalana que, sense prejudicis ni manies, es mostra farcit de referents i referències molt nostrades que, al mateix temps, són universals. En qualsevol cas, la seva qualitat està fora de tot dubte i manifesta la bona salut de la nostra escena.

Pel final hem deixat les estrenes, dues de les quals són estrictament musicals i protagonitzades per artistes de casa nostra. La primera presentació és « Fem sonar les musiquetes », revisió des de l’escenari del treball musical, creatiu i pedagògic generat al voltant del disc « Musiquetes per a la Bressola », un projecte convertit en un fenomen entre els nostres escolars de primària. La segona estrena, « Isaac Delgado & José Alberto ‘El Canario’ canten amb La Latina », barreja jazz i música llatina en una proposta en la que, a més d’aquestes dues grans veus caribenyes, participen figures com Giovanni Hidalgo, Horacio ‘El Negro’ Hernández, Javier Colina o Perico Sambeat i l’orquestra del Taller de Músics.

I la darrera estrena, no menys important: el Festival d’enguany inaugurarà un nou espai per a la ciutat de Mataró. S’anomena Espai l’Arquera, es troba a la vora del mar i permetrà realitzar actes musicals a l’aire lliure. Els cinc concerts de gran format del Festival es faran en aquest nou recinte, que té uns millors accessos, disposa d’una àmplia zona d’aparcament i es troba al costat de la estació de rodalies de Renfe, a tocar de la rotonda de l’estàtua de Laia l’Arquera, un dels símbols de la ciutat, igual que ho és el Mataró, Cruïlla de Cultures. Ens veiem als concerts.

Música de diversos paratges i una ciutat per a gaudir. Cultures disperses i una cruïlla on trobar-les. Fusió, ritme i entreteniment a Mataró. Mataró, Cruïlla de Cultures 2009: Festival de músiques del món.

mès info >> www.cruilladecultures.com/ & www.myspace.com/cruilladecultures