29/01/11

Petició llibertat Karina

Hola companys i companyes,

Abans de res agrairvos a tots i totes la vostra col·laboració, tan necessària en un cas com aquest. Finalment entre tots vam aconseguir reunir a l’Estat espanyol 239 signatures individuals i algunes de col·lectives que espero tinguin una mica de repercusió a l’Argentina i ajudin a que les presidentes d’aquell païs i de Brasil es plantegin seriosament la situació de la Kari. Entre les signatures un diputat del Congrés espanyol (d’ERC), tres diputats del Parlament de Catalunya (dos d’ICV i un de SI), representants de CGT i CNT, cantants com Fermin Muguruza, Manu Chao o Amparo Sánchez, escriptors com Julià de Jodar i representants d’entitats pro-drets humans com Justicia i pau, l’Associació Argentina Contra la Impunitat, l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans i l’Associació Memòria Contra la Tortura.

A més també vam aconseguir una dotzena de signatures mexicanes entre les quals trobem una senadora, tres diputats i fins i tot un antic diplomàtic, juntament amb les d’escriptors, actors i periodistes.

Tot plegat en tres dies. Sense el suport de tots vosaltres això hauria estat impossible.

De vegades pensem que estem sols i la realitat és molt diferent, som nosaltres els que ens aillem.

En qualsevol cas us volia informar de que després de nombrosos e-mails, faxos, i trucades telefòniques, finalment vaig aconseguir parlar amb el Cónsol argentí, em va costar però. Vaig haver d’apretar una miqueta i finalment quan el divendres a dos quarts de deu del matí vaig aconseguir sentir la seva veu a l’altra banda del telefon en comptes d’un « Buenos días », em vaig trobar amb un « Pero usted se cree que puede andar amenazando a un Consul! ». Molt educadament li vaig demanar disculpes i d’aquesta manera vaig aconseguir que em rebessin el mateix divendres al matí, al voltant de les onze del migdia. Aclarir que l’amenaça havia estat insinuar-li al telefonista que si no aconseguia parlar amb algun responsable potser em veuria obligat a convocar una concentració davant del Consolat, és a dir que tampoc vaig anar gaire lluny, la veritat… I tot responent a l’emergència que significava que per tenir resó les signatures s’havien d’entregar el divendres sense falta, doncs va ser ahir diumenge quan les presidentes es van reunir a Buenos Aires.

Bé, doncs, com he dit, divendres, al voltant de les onze del matí, les signatures i la solicitud de llibertat per la Kari van quedar a mans del Consolat argentí.

Aprofito per recomanar-vos un article sobre la Kari que va sortir el mateix divendres al diari Página 12 de Buenos Aires:

http://www.pagina12.com.ar/diario/suplementos/las12/13-6286-2011-01-28.html


Salut i gràcies.

Joni

CASTELLANO – CASTELLANO – CASTELLANO – CASTELLANO

Hola compañeros y compañeras,

ante todo agradeceros a todos y todas vuestra colaboración, tan necesaria en un caso como este. Finalmente entre todos conseguimos reunir en el Estado español 239 firmas individuales y algunas de colectivas que espero tengan un poco de repercusión en Argentina y ayuden a que las presidentas de aquel país y de Brasil se planteen seriamente la situación de Kari. Entre las firmas un diputado del Congreso español (de ERC), tres diputados del Parlamento de Cataluña (dos de ICV y uno de SI), representantes de CGT y CNT, cantantes como Fermin Muguruza, Manu Chao o Amparo Sánchez, escritores como Julià de Jodar y representantes de entidades pro-derechos humanos como Justícia i Pau, la Asociación Argentina Contra la Impunidad, la Asociación Catalana por la Defensa de los Derechos Humanos y la Asociación Memoria Contra la Tortura.

Además también conseguimos una docena de firmas mexicanas entre las cuales encontramos una senadora, tres diputados e incluso un antiguo diplomático, junto con las de escritores, actores y periodistas.

Todo ello en tres días. Sin el apoyo de todos vosotros esto habría sido imposible.

A veces pensamos que estamos sólos y la realidad es muy diferente, somos nosotros los que nos aislamos.

En cualquier caso os quería informar de que después de numerosos e-mails, faxes, y llamadas telefónicas, finalmente conseguí hablar con el Cónsul argentino, me costó, eso sí. Tuve que apretar un poquito y finalmente cuando el viernes a las nueve y media de la mañana conseguí escuchar su voz al otro lado del telefono en vez de un « Buenos días », me encontré con un « *Pero usted se cree que puede andar amenazando a un Consul! ». Muy educadamente le pedí disculpas y de este modo conseguí que me recibieran el mismo viernes por la mañana, alrededor de las once del mediodía. Aclarar que la amenaza había sido insinuarle al telefonista que si no conseguía hablar con algún responsable quizás me vería obligado a convocar una concentración ante el Consulado, es decir que tampoco fui mucho lejos, la verdad… Y respondiendo a la emergencia que significaba que para tener eco las firmas se tenían que entregar el viernes sin falta, pues fue ayer domingo cuando las presidentas se reunieron en Buenos Aires.

Bien, pues, cómo he dicho, el viernes, alrededor de las once de la mañana, las firmas y la solicitud de libertad para Karina quedaron en manos del Consulado argentino.

Aprovecho para recomendaros un artículo sobre Kari que salió el mismo viernes en elñ diario Página 12
de Buenos Aires:

http://www.pagina12.com.ar/diario/suplementos/las12/13-6286-2011-01-28.html

Salud y gracias.

Joni